Etusivu

Asiakastapaukset

Mitä juomme ostereiden kanssa?

Klassinen ottelu

On osterikausi ja olkaamme rehellisiä, kuka syö ostereita ilman juotavaa? Vaikka osterit eivät ehkä ole enää sitä ylellistä herkkua, kuin ne ennen olivat, ne ovat silti yksi meren maukkaimmista hedelmistä ja niillä on mahdollisuus olla todellinen gastronominen kokemus.



Mutta millä nämä kauniit merenelävät tulisi pestä? Useimmat ihmiset saattavat hypätä heti samppanjan kelkkaan, ja varsinkin uudenvuodenaattona tämä on klassinen ottelu. Tämäkään ei todellakaan ole väärin tai kiellettyä, ja sen pesemisessä maailman kuuluisimman viinilajin kanssa on varmasti jotain ilahduttavan dekadenttia ja herkullista.


Ostereiden samppanjan haaste on osterin erittäin intensiivinen meren ja suolaisen veden maku, joka pahimmassa tapauksessa voi tukahduttaa samppanjan maun kokonaan. Mikä on sääli samppanjan puolesta! Syynä tähän on se, että samppanjan alkoholipitoisuus on suhteellisen alhainen (tyypillisesti 12-12,5 %) ja siten hukuttaa (sanatarkoitus) samppanjan osterin makuun.

Samppanjan kanssa kannattaa valita raikkaat ja kevyet tyypit ja muistaa ostereihin runsaasti sitruunaa meren makua vastapainoksi.

Muita vaihtoehtoja

Tämän jälkeen onneksi on muitakin vaihtoehtoja. Yksi yllättävistä tarjouksista on espanjalainen sherry. Puhtaan maun, runsaan alkoholin ja kuivan tyylin ansiosta tämä espanjalainen glögi toimii erinomaisena suuvedenä voimakkaan osterimaun jälkeen.



Sherryä on useita erilaisia, mutta jos valitset Finon tai Manzanillan, et ole mennyt täysin pieleen kaupungissa. Voit lukea lisää sherrystä ja eri tyypeistä napsauttamalla tätä.



Jos olet enemmän valkoviinityyppi, onneksi vihreistä rypäleistäkin löytyy apua. Tässä on hyvä tarjous Sauvignon Blanc Loiresta ja erityisesti Sancerresta. Sauvignon Blancille on ominaista korkea happamuus ja mineraalisuus, ja Sancerresta tullessaan siinä on myös ainutlaatuinen kalkkimainen ja mineraalinen ilme, joka kuvaa myös osteria erittäin hyvin.



Mitä tulee lasiin, se on tiede sinänsä. Tärkeintä kuitenkin on, että lasi on mielestäsi mukava ja että se tuntuu hyvältä kädessä. Loppujen lopuksi sinun täytyy (toivottavasti) juoda siitä useita kertoja!



Mutta riippumatta siitä, kuulutko sherry- tai valkoviinitiimiin vai pidätkö samppanjasta, jokaiselle löytyy lasillinen. Vaikka samppanjalaseille on usein tunnusomaista niiden hoikka tulppaanimuoto, Riedelin Veritas-sarja voi myös tehdä jotain. Hieman leveämpi pinta vapauttaa aromaattisia vivahteita, kun taas yläosan kaventaminen pitää kuplat edelleen lasissa. Samasta syystä tätä lasia voidaan helposti käyttää sekä sherryn että valkoviinin kanssa.

Ostereiden säilytys, tarjoilu ja valmistus

Ei luultavasti ole järkytys, että osterit on pidettävä viileinä. Suurimmaksi osaksi ne kannattaa tarjoilla ja nauttia myös jäähdytettyinä (ellei kyseessä ole paistetut osterit), ja tässä vain mielikuvitus asettaa rajat.

Harvat asiat ovat kuitenkin kauniimpia kuin monet osterit, jotka on asetettu kunnon jäätelökasaan mukana sitruunaviipaleet ja pieni kulho vinegrettiä, joka koostuu punaviinietikasta ja hienonnetusta punasipulista. Tätä varten voit käyttää edullisesti samppanjajäähdytintä, joka sekä pitää osterit kylminä että esittelee annoksen tyylikkäimmällä tavalla.

Jotta juoma pysyy kylmänä (ja jos sinulla ei ole viinijääkaappia), voit käyttää tämän kaltaista Viners Barserien pullonjäähdytintä. Yksinkertainen, käytännöllinen ja edullinen.

Milloin meidän pitäisi syödä ostereita?

Lyhyt vastaus on aina! Hieman pidempi vastaus on, että syömme ostereita yleensä liian harvoin. Mutta onneksi siihen on lääke, joten täällä voi aloittaa sopivasti juuri alkavan konfirmaatiokauden yhteydessä.

Jos ostereita tarjoillaan seuraavan vahvistuksen yhteydessä, se varmasti erottaa sen kaikista muista. Lisäksi jotain symbolista on myös siinä, että nuoret saadaan aikuisten joukkoon maistamaan jotain, mitä ei muuten normaalisti lasten pöydästä löytyisi.

Samalla on loistava tilaisuus saada juhlat käyntiin poksaamalla samppanjapullo herkullisella samppanjamiekalla, ja sitten sinulla on päivä, jota konfirmandi tai hänen vieraansa eivät pian unohda.

Ei voi muuta sanoa kuin hyvää kevättä ja paahtoleipää (ostereilla)!

Tilaa uutiskirjeemme

Rekisteröityessäsi hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.