Etusivu

Asiakastapaukset

Miksi et pitäisi avata viiniäsi liian aikaisin!

Taas mennään!

Se, että voit edelleen löytää takatarrat, esitteet ja myyntitaulut, jotka sisältävät tämän turhan vinkin, on häpeä hyvän viinin nauttimiselle. Onneksi tämä neuvo on vain turha eikä haitallinen viinille itsessään, mutta "turha" ei ole meille hyväksi. Se pieni kontaktipinta, joka syntyy hapen kanssa pullon avaamisen yhteydessä, ei auta viiniä millään tavalla. Ei ole mitään eroa, ja tämä neuvo on niin naurettava, että olen hämmästynyt siitä, että maahantuojat ja valmistajat todella uskovat, että kuluttajat ostavat sen.

Me tarvitsemme ilmaa. Paljon ilmaa

Tämä ei voi olla totta! Tämä on liikaa! Jonkun pitäisi tehdä jotain! No, aion tehdä jotain asian eteen, ja taas kerran tarvitsen apuasi sanoman levittämisessä.

Faktaa on, että tarvitset enemmän kuin noin 1,5 neliömillimetrin pienen kontaktipinnan.

Periaatteessa viinin oksidoiminen ennen tarjoamista on loistava idea. Se on vähintään erinomainen käytäntö ja ehdottomasti jotain, mihin meidän kaikkien tulisi kiinnittää enemmän huomiota!

Miten hapettaa viinisi

Onneksi on monia tapoja hapettaa viinisi. Paras ratkaisu on dekantteri, koska se antaa erityisesti nuorille viineille mukavasti aikaa ja tilaa "avautua" ja päästää siten enemmän makuja ja aromeja esiin. Nuorelle viinille tunnin dekantterissa ennen tarjoilua on hyvä nyrkkisääntö kotonani. Lisäksi, ja ehkä erityisesti, nuori ja melko halpa supermarketin viini saa myös hetken aikaa dekantterissa.

Toiseksi paras vaihtoehto on iso lasi, joka sallii viinin avautuvan samalla tavalla. Haasteena voi olla pitää kädet siitä poissa vähintään tunnin ajan, mutta varmista, että pyörität viiniä hyvin lasissa ennen maistamista. Jos et tunne oloasi mukavaksi pitäessäsi viinilasia ilmassa, voit jättää lasin pöydälle ja pyörittää sitä pitämällä jalasta.

Kuten tiedät, suuria punaviinilaseja löytyy täältä verkkosivuiltamme, mutta dekantterit ovat jotain, joiden puolesta haluaisin oikeasti taistella.

Dekantointi tai viinin hapettaminen – kaksi tyyppiä dekanttereista

Periaatteessa on kaksi tyyppiä dekanttereita:

On laakeapohjainen dekantteri, joka antaa viinille paljon happea suurelta pinta-alalta, ja sitten on korkea, kapea dekantteri, joka on tarkoitettu nimenomaan dekantointiin.

Dekantointi tarkoittaa nesteen erottamista jäännöksistä tai hiukkasista, ja tätä tehdään tavallisesti viineille, jotka ovat saaneet tietyn ikäisiä sedimenttejä pulloon. Dekantterit näyttävät vaikuttavilta pöydällä ja luovat mukautuneen tunnelman. Ne viestittävät, että otat viinin vakavasti, ja niillä on erinomainen tarkoitus. Dekantteri parantaa viinin makua, ja juuri siinä on koko idea!

Siksi vedän esiin yhteishenkeä ja pyydän apuasi myytin kumoamisessa, että viini pitää vain avata puoli tuntia ennen tarjoamista.

Tilaa uutiskirjeemme

Rekisteröityessäsi hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.