Etusivu

Oppaat

Viinin jäähdyttäminen nopeasti

Viinin nopea jäähdytys

Lämmin ja herkullinen kesäsää voi vaikeuttaa tuoreiden kylmäjuomien pitämistä aina valmiina. Tuotantolinjan tahti voi helposti nousta, kun herkullisen temperoidun rosé- tai valkoviinin tarve on yhtä jatkuvaa kuin juuri nyt.

Siksi olemme löytäneet kuusi vinkkiä, jotka auttavat sinua ja ystäviäsi.

Vinkki 1 – Jäätelökone, joka pelastaa päiväsi

Optimaalinen pikajäähdytys sisältää aina jääpaloja. Jos pakastimesi pussit ja tarjottimet eivät riitä, voit haaveilla jääpalakoneesta.

Vinkki 2 – Sanomalehtipullon jäähdyttäminen

Kastele sanomalehti ja kääri viinipullo siihen. Toisin kuin loogisesti, aseta se suoraan aurinkoon, joka lämmittää sanomalehteä. Höyrystymisenergia laskee pullon lämpötilaa.

Puolen tunnin kuluttua pullo on jäähtynyt.

Voit myös olla hyvä tutkija ja pakastimessa voi olla viilennyspussi. Valmis puristettavaksi pullon ympärille, olipa kyse sitten korkeasta ja ohuesta Alsace-pullosta tai matalasta ja pörröisestä samppanjapullosta.



Vinkki 3 – Jäähdytä viini nopeasti suolaisella jäävedellä

Sitten on supertehokas vaihtoehto, jossa jäätelöä on paljon, mutta aikaa on vähän. Kaada vesi, jääpalat ja suola hyvään ämpäriin sekoittaen. Alas pullon kanssa.

Käännä sitä muutaman minuutin ajan hieman oman akselinsa ympäri ravistamatta sitä. Kyllä, pullo.

Suola saa jään sulamaan ja höyrystymisenergia laskee pullon lämpötilaa. Suolavedellä on myös matalampi jäätymispiste kuin makealla vedellä. Nyt saat viileän pullon muutamassa minuutissa tai kolmessa. Sekoitussuhde on noin kaksi ruokalusikallista. suolaa jääpala-astiaan ja puoli litraa vettä.

Tähän tarvitaan hyvä jääämpäri.

Vinkki 4 – Viilennä viinipulloa märällä sukalla

Kolmas temppu on tehty Tanskan säälle. Jos tuulta on, voit yleensä ripustaa pullon märkään sukkaan. Mitä enemmän tuulta, sitä nopeammin pullo jäähtyy. Tämä voi kestää jopa puoli tuntia sääolosuhteista riippuen.

Sinun on varmistettava, että sinulla on oikeankokoiset sukat, mutta entä pullolle räätälöidyt sukat tai kaksi? Meiltä löydät sokeat maistelusukat, jotka sopivat täydellisesti viinipulloon.

Vinkki 5 – Kaiva oma jääkaappi

Lopuksi on olemassa vanhanaikainen menetelmä. Kun kaivat täysin samankaltaisen reiän noin puolen metrin syvyyteen, lämpötila on vakaa noin 12 asteessa. Kokonainen metri alempana on viisi astetta ympäri vuoden, ja nyt se alkaa näyttää hieman projektilta, kuten näet.

Lähestymme todellista viinikellaria. Mielestämme viinikellarit ovat maailman viileimpiä vain siksi, että voit säilyttää viiniäsi täydellisessä lämpötilassa.

Kahden tunnin kuluttua puolen metrin syvyydessä ja mullan peitossa pullot ovat valmiita tarjoiltavaksi.

Jos sinulla ei ole aikaa kaivaa ensin aukkoa ja odottaa sitten kaksi tuntia, sisäänrakennetulla jääkaappielementillä varustetut viinitangot voivat varmasti auttaa. Se on niin älykäs, että jäähdytyselementti asennetaan kaatonokan päälle. Eikö se olekin riittävän coolia?

Vinkki 6 – Viinin jäähdyttäminen pakastimessa

Pakastinta voi käyttää, mutta ole varovainen. Todella hyvä ja tehokas keino viinin jäähdyttämiseen nopeasti on kääriä pullo kosteaan keittiöpyyhkeeseen ennen kuin se savustaa pakastimessa. Noin 10 minuutin kuluttua pullo on mukavan kylmä, mutta sitä on pidettävä silmällä.

Pakastimen miinus 18 °C on liian kylmä, jotta viinipullo unohtuisi sen sisään. Nyrkkisääntönä sanotaan, että puolet viinin alkoholipitoisuudesta vastaa suunnilleen viinin jäätymispistettä miinusasteissa, joten viinipullo, jonka alkoholipitoisuus on 13 %, jäätyy miinus 6,5 °C:ssa. Jos viiniä jäähdytetään liikaa, korkki voi työntyä ulos ja jäätelössä voi olla viininmakuista jäätelöä ja lasinsiruja.

Käytä sen vuoksi esimerkiksi puhelimen sekuntikelloa ajan seuraamiseen.

Tilaa uutiskirjeemme

Rekisteröityessäsi hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.