Etusivu

Oppaat

Kuinka pitää viinilasia

Vinkkejä punaviinilasin pitämiseen

Useimmat meistä varmaan jo pitelevät viinilasia niin sanotulla oikealla tavalla, ja se on vain hienoa.

Alla on myös vain muutama funky liike, jotka voivat auttaa sinua lisäämään hyvää viinikokemusta.



Pidä viinilasistasi kiinni varresta

Kaikki varrelliset viinilasit pysyvät parhaiten paikoillaan ottamalla kiinni lasin pohjasta. Pidän mieluummin kiinni varresta peukalolla ja etu- ja keskisormella, ja annan kahden jäljellä olevan sormen levätä lasin pohjalla.

Tällä tavalla saat parhaan vakauden ja parhaan hallinnan lasiin, kun heität viiniä ympäriinsä.



Eri tapoja pitää valkoviinilasia:

Tästä tekniikasta on lukemattomia muunnelmia, ja ne ovat kaikki yhtä hyviä. Voit pitää sormiesi välissä, puristaa vartta tai pitää itse jalkaa.

Jälkimmäistä näkee usein seisomamaisteissa, juhlissa tai vastaanotoissa, ja se sopii myös silloin, kun joudut ojentamaan lasin toiselle.



Siksi viinilasit pidetään varresta:

Ensisijainen syy on se, että viiniä ei lämmitetä kämmenillä, eikä viinin tarjoilulämpötilalla ole väliä. Erityisesti valkoviinilasit, samppanjalasit ja jälkiruokaviinilasit ovat tärkeitä pysyä viileinä, kun nautit ihanista pisaroista.

Seuraavaksi jotkut ajattelevat, että rasvaiset sormenjäljet ​​eivät korista viinilasia. Jos pidät kiinni varresta, voit myös heittää viinin lasiin pienellä harjoittelulla.

Kaada iloisesti viiniä lasiin

Tässä olemme ykkösliikkeen eturintamassa, joka parantaa merkittävästi viinikokemustasi. Nimittäin viinin heitteleminen lasin kupissa.

Jos et ole aivan myyty ajatuksesta nostaa viiniä lasiin, kokeile tätä harjoitusta. Kun seuraavan kerran juot lasin viiniä, yritä haistaa juuri tarjoiltu viini lasissa heittämättä viiniä. Sen jälkeen anna viinin kiehua lasissa. Laita nyt nenäsi viiniin ja haista sitä uudelleen. Suuremman pinnan ja aromiaineiden haihtumisen seurauksena viinin tuoksun voimakkuudessa pitäisi nyt olla valtava ero.

Jos et ole aiemmin kokeillut viinin nostamista lasiin, on hyvä aloittaa jättämällä lasi pöydälle samalla kun nostat lasia kevyellä keskipakoliikkeellä.

Kun olet ja varsinkin rantesi ymmärtänyt liikkeen, voit harjoitella viinilasin varresta kiinni pitämistä samalla kun nostat viiniä ympäriinsä.



Siksi heität viiniä lasiin:
Voit myös erottaa viininörin kaukaa siitä, että kädessä oleva viinilasi ei ole lähes koskaan paikallaan. Enemmän tai vähemmän tiedostamatta ja hajamielisesti viini saa jatkuvan käänteen lasissa, koska viinillä on oltava niin paljon kosketusta ilmaan avautuakseen aromaattisesti ja rakenteellisesti. Mitä suurempi pinta, sitä enemmän tuoksimolekyylejä vapautuu nenämme iloksi.

Tilaa uutiskirjeemme

Rekisteröityessäsi hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.