Etusivu

Asiakastapaukset

Miksi viiniä säilytetään pitkään?

Mitä viiniä kannattaa säilyttää?

Viini on juotavaa. Aina ei kuitenkaan heti. Ellei siihen ole hyvää syytä. Ja usein on.
Noin 97 prosenttia kaikista markkinoilla olevista viineistä on tarkoitettu nautittavaksi kolmen tai viiden vuoden kuluessa niiden valmistusvuodesta. Joidenkin mielestä luku on noussut nykyään 99 prosenttiin. Se on kuitenkin hyvin pieni osa valtavaa viinintuotantoa, joka hyötyisi siitä, että se jätettäisiin kypsymään vuosiksi.

Viini on yksi ainoista elintarvikkeista, jotka voivat muuttua paremmiksi tuotannon ja myynnin jälkeisessä säilytyksessä. Vaikka viini on elintarvike, joka voi pilaantua, viinin sokerien, happojen, tanniinien ja hapen väliset monimutkaiset kemialliset reaktiot voivat ajan myötä muuttaa viinin aromaattista seosta ja ulkonäköä.

Viini voi lopulta maistua tavalla, jota vain pitkäaikainen varastointi korostaa. Monet meistä nauttivat tästä, ja siksi varastoimme osan viineistämme.

En koskaan tiedä

Toinen tärkeä syy viinin säilyttämiseen on se, että onneksi et koskaan tiedä, milloin tarvitset esimerkiksi hyvän pullon kuohuviiniä. Etenkin poreilua ei pidä koskaan unohtaa, aivan kuten varusteita. Pisteenä on, että on kätevää pitää pieni valikoima, jossa on vähän kaikkea.

On mukavaa, että jokapäiväisiä viinejä on valmiina avattavaksi. Laaja valikoima on suositeltava, jos et tiedä, millainen ruokalista tulee olemaan tai jos olet utelias maistamaan hyvin erilaisia viinejä laajentaaksesi horisonttisi.

Vaikka suurin osa viinistä valmistetaan kulutukseen viiden vuoden kuluessa, se ei tarkoita, että se pitäisi juoda heti. Monet tämän segmentin viinit kehittyvät vielä tänä aikana. Itse asiassa on melko hauskaa ja opettavaista seurata laatikkoa, jossa on 6 tai 12 pulloa samaa viiniä kolmen tai viiden vuoden aikana. Maista pulloa kolmen tai neljän kuukauden välein, jotta pysyt ajan tasalla sen kypsymisestä. Tällaisen kokeilun voi tehdä helposti 80-100 kruunun viineillä. pulloa. Kysy viinikauppiaaltasi, mitä viinejä hän suosittelisi tällaiseen peliin.

Pitkäaikainen varastointi – pitkäaikainen projekti

Kun kyseessä on pitkäaikainen varastointi, jossa pulloja jätetään yli viideksi vuodeksi, kyseessä ovat korkeamman hintatason ja laadukkaammat viinit kuin pöytäviinit, jotka menevät huonoksi tai vain tylsiksi ja menettävät kaikki makunsa niin pitkän ajan kuluttua.

Jälleen kerran on hauska seurata tietyn viinin kehitystä. Ainoa ero on aikaväli. Ja jälleen kerran on viisasta ottaa yhteyttä viinikauppiaaseen, jotta löydät viinejä, jotka varmasti palkitsevat kärsivällisyytesi.

Vanhan viinipullon maistelussa on jotain aivan erityistä. Vanha viini eroaa nuoresta viinistä lähes myyttisen, romanttisen ja uskollisen näkökulman lisäksi. Lisäksi tunnet, että pullo on lähes ilmainen, jos siitä on kulunut kymmenen vuotta. Summa on unohtunut jo kauan.

Parasta olisi yhdistää kaksi tapaa säilyttää viiniä. Et koskaan tiedä, milloin on tilaisuus avata hyvä vanha pullo hyvän vanhan ystävän kanssa.

Jos haluat säilyttää viinejä pitkään, suosittelemme viinin säilyttämistä viinijääkaapissa. Jos sinulla on kellari, jossa ei ole liikaa valoa – ja mieluiten hieman kosteutta – voit yhtä hyvin käyttää jotakin viinitelineistämme.

Iloita ja pidä hauskaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Rekisteröityessäsi hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.