Etusivu

Oppaat

Pitkäaikaisen viinin säilytyksen edut

Noin 80 % ostetusta viinistä kuluu 24 tunnin sisällä ostosta. Mutta useimmat viinit hyötyvät suuresti pitkäaikaisesta varastoinnista.

Kun kypsät viiniä, teet sen ennen kaikkea nostaaksesi viinin kokemuksen täyteen potentiaaliinsa.

Vanhennettu viini, mistä aloitan?

Viini on elävä organismi, joka on peräisin hedelmistä, jotka ovat orgaanista materiaalia. Hedelmilläkin on tietty aika, jolloin se on kypsä ja jossa maku, rakenne ja ulkonäkö saavuttavat täyden potentiaalinsa.

Samaa voidaan sanoa viinistä, ja nuorempia viinejä kypsyttämällä luot paremman tasapainon, mikä puolestaan ​​antaa sinulle paremman viinikokemuksen. Kun vanhetat viiniä, yrität saavuttaa täydellisen tasapainon happamuuden, alkoholipitoisuuden ja viinin päätuoksujen välillä.

Lyhyesti sanottuna viinin kypsytys voi olla kuin toukkien muuttaminen perhoseksi.
Jos koet ikääntyneen viinin tasapainon ja uusia vivahteita, se muuttaa viininäkökulmasi.



Hyvä lähtökohta ikääntyneiden viinien kokeilemiselle ja viinin ajan myötä kehittyvien vivahteiden kokemiselle olisi kokeilla jotain, jota kutsutaan "pystymaistamiseksi". Sama tuottaja, sama lajike, mutta eri iät, joten voit kokea viinin muutoksen iän myötä.

Mitkä viinit kannattaa valita pitkäaikaiseen varastointiin?

Valittavana on valtava valikoima viinejä, mutta hyvä nyrkkisääntö on valita "hyvän vuosikerran" viinejä, mutta mitä hyvä vuosikerta sisältää? Lyhyesti sanottuna hyvä vuosikerta on erityinen vuosi, jolloin viininviljely ja sadonkorjuu olivat fantastisia ulkopuolisten vaikutusten, kuten luontoäidin, suhteen, ja siksi niitä juhlittiin korkein arvosanoin.

Rypäleet ovat luonnontuote, joka on erittäin herkkä sääolosuhteille, kuten lämpötilalle ja sateelle. Siksi hyvä vuosikerta on erityinen vuosi, jolloin viljely, sadonkorjuu, tuotanto ja alkuvanhentaminen sujuivat erittäin hyvin.

Pitkäaikaisvarastointia valittaessa voi siis olla hyvä vuosikerta viini, sillä viini on ollut optimaalisissa olosuhteissa ja kehittynyt hienosti. Siksi ikä ei myöskään vastaa suoraan saman tuottajan viinin hintoja.

Saman valmistajan pullo ja muunnelma vuodelta 2007 voi olla kaksi kertaa kalliimpi kuin vuoden 1994 pullo, jos olosuhteet vaihtelevat.

Viinin pitkäaikaisessa varastoinnissa voi olla monia etuja. Viini ei vain kehitä ajan myötä uusia aromeja ja nuotteja, vaan myös vuosikerran viinistä tulee harvinaisempaa, ja siksi joidenkin vuosikertojen hinnat myös nousevat.

Ikääntyneiden viinien hinnannousua voidaan perustella sillä, että joku on pitänyt viinin optimaalisissa olosuhteissa ja mahdollisuus kokea jotain harvinaista ja vanhaa.

Viinin säilytys vaakatasossa

Jos olet kokeillut useita viinejä samasta viinitarhasta ja viinilajikkeesta, voit kokea lajikkeen kehityksen ja muutoksen ajan myötä.

Säilytettyä vuosikertaviiniä tarkasteltaessa tärkeä vinkki on katsoa korkin ja viinin välistä tilaa, jos viini on samalla tasolla pullon olkapään kanssa, viini on saattanut kärsiä jonkinlaisen trauman ikääntymisen aikana. ja varastointiprosessi. Tämä voi johtua olosuhteista, joissa viiniä säilytettiin. Jos lämpötila oli liian korkea, se olisi voinut aiheuttaa viinin vuotamisen, tai jos viiniä säilytettiin pystyasennossa, korkki olisi voinut kuivua ja antaa ilman hapettaa viiniä. Siksi sinun on myös säilytettävä viiniä vaakatasossa pidempään etsiessäsi täydellistä "kypsyyttä".

Huokoiset tulpat

Korkin kunto voi myös kertoa tarinan viinin iästä ja siitä, missä kunnossa viini on säilytetty. Viini ja korkki ovat sekä eläviä että hengittäviä organismeja, mikä tarkoittaa, että ne ovat herkkiä lämpötilan, tärinän ja valon muutoksille.


Oikein säilytetty viini joutuu kosketuksiin korkin kanssa ja on siksi värjännyt korkin pohjaa ja riippuen siitä, kuinka kauan väri ja sävy voivat muuttua vaaleammasta tummemmaksi. Jos korkki on kuiva, se tarkoittaa, että ilmaa pääsee viiniin ja se voi alkaa hapettua ja hajottaa viiniä. Se voi myös aiheuttaa viinin vuotamista, joten varo vanhentunutta viiniä, jonka pullosta valuu tahroja.



Iän myötä tulppa voi muuttua melko huokoiseksi ja vaikeasti avautuvaksi tuhoamatta itse tulppaa. Siksi on parasta olla varovainen. Älä riko tulppaa, kun avaat sen. Voit myös käyttää erityistä korkkiruuvia, kuten "The Durand", jonka avulla tulppaan voidaan tarttua paitsi ylhäältä, myös lasin ja tulpan välisiltä sivuilta kummallakin puolella olevan kahden ohuen terän avulla.

Miltä maistuu, jos viinini on korkissa?

Jos viinipullossa on viallinen korkki, haju muistuttaa yleensä märkää pahvia, märkää kellaria tai märkää eläintä.
Joten viinin pitkäaikaisessa varastoinnissa on myös suurempi riski, että viini tulee vialliseksi tai korkkiutumaan, koska se on ollut pullon sisällä pidempään. Kun viini on korkkiutunut, se johtuu yleensä tiettyjen sienten tai homeen välisestä vuorovaikutuksesta puun kuoressa eli korkissa, ja jos tämä home on päässyt viiniin, niin viini on korkkiutunut ja siten viallinen!
Et voi sairastua juomalla korkkiviiniä "kieroviini", mutta makuprofiili on kaukana siitä, mitä tuottaja aikoi.


Yleensä todennäköisyys, että pullossa on korkki, on yksi kuudesta pullosta.

Miten aloitan viinin vanhentamisen?

On monia asioita mietittävä, kun haluat säilyttää viiniäsi pitkään. Olemme alan asiantuntijoita ja autamme sinua mielellämme alkuun pääsemisessä. Viinijääkaappi ja kaunis viinihyllyjärjestelmä ovat hyvä paikka aloittaa matka.

Tarvikkeet kypsytetylle viinille

Jos olet kiinnostunut lisävarusteista, jotka parantavat vanhaa viinikokemustasi, olemme koonneet yhteen tässä artikkelissa mainitut tarvikkeet ja muutamat muut, jotka auttavat sinua viimeistelemään viinikokemuksesi.



Durand;

Suosittu korkkiruuvi, jossa on 2 ohutta terää nimeltä "Ah-So", jotka tarttuvat korkin reunoihin yhdessä perinteisen "Helix" kanssa, mikä helpottaa huokoisten korkkien poistamista ikääntyneestä viinistä. Tästä järjestelmästä on monia muunnelmia, mutta The Durand on suosittu suosikki viinin harrastajien ja ammattilaisten keskuudessa.



Sommelierin ja Pulltexin kaltaisten merkkien karahvit;

Dekantteri on erittäin tärkeä työkalu pitkään säilytetyn viinin kaatamiseen. Se poistaa sedimentin viinistäsi ennen tarjoilua, käytäntö, jota on käytetty läpi viinin historian, mutta jota on yksinkertaistettu ja kehitetty vuosien saatossa.



Coravin - avaaminen ja viinin säilytysjärjestelmä;

Coravinilla on useita tuotteita, jotka ovat erikoistuneet viinin purkamiseen pulloista laajentamatta korkkia. Timeless-sarjan avulla voit vetää viiniä korkin läpi avaamatta viiniä ja lisäämättä argonkaasua, jolloin viini säilyy vuosia eteenpäin.



Viinin pitkäaikaisessa säilytyksessä on monia etuja. Viini kypsyy ja jalostuu ajan myötä, mikä antaa paremman makutasapainon viiniin.

Jos sinulla on kysyttävää viinin pitkäaikaissäilytyksestä, olet erittäin tervetullut ottamaan yhteyttä meihin. Wineandbarrelsin asiantuntijamme ovat aina valmiita opastamaan sinua viinisäilytysmatkallasi ja täydentämään viinikokemuksesi.

Tilaa uutiskirjeemme

Rekisteröityessäsi hyväksyt tietosuojakäytäntömme. Voit peruuttaa tilauksen milloin tahansa.